به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، 'علی رحمانی' در خصوص قراردادن شركت های بورسی در اولویت های دریافت ارز دولتی و تاثیر آن بر روند بازار سرمایه افزود: توجه به شركت های بورسی در سهمیه بندی ارز دولتی نكته مثبتی برای بازار سرمایه است.
وی اظهار داشت: شركت ها در این شرایط با اطمینان بیشتری ارز مورد نیاز خود را دریافت خواهند كرد كه همین امر باعث آسودگی خاطر تولیدكنندگان در افزایش تولید می شود و همچنین آنان می توانند اهداف خود را در بودجه محقق كنند.
مدیر عامل سابق شركت بورس با اشاره به این كه اكثر شركت های بورسی ارز وارداتی خود را در بودجه با نرخ مرجع پیش بینی كرده اند، گفت: این اتفاق موجب می شود تا شركت ها امسال به راحتی بودجه های خود را محقق كنند و نگرانی از بابت تعدیل منفی نداشته باشند.
رحمانی با تاكید بر این كه بحث ارز در بازار سهام تعریف خاصی دارد، افزود: شركت ها در تاثیر پذیری از ارز به چهار گروه تقسیم می شوند.
این كارشناس ارشد بازار سرمایه ادامه داد: شركت هایی كه ارز مصرف و ریال ایجاد می كنند در گروه اول و در معرض نوسانات نرخ ارز قرار دارند و اگر نتوانند از سهمیه های دولتی استفاده كنند، با مشكل مواجه خواهند شد.
وی درخصوص شركت های بورسی در گروه دوم و سوم نیز گفت: گروه دوم با ریال منابع خود را تامین و ریال نیز تولید می كنند و ریسك ارز، مصداقی برایشان ندارد، اما گروه سوم ریال استفاده كرده و به ارز می فروشند كه گروه جذابی در بازار سرمایه هستند.
وی اظهار داشت: در گروه سوم شركت های بورسی انتظار از روند نرخ ارز افزایش دارد و ارز در نرخ های بالاتر به تعادل خواهد رسید كه در سودآوری این گروه تاثیر گذار است.
رحمانی ادامه داد: گروه چهارم نیز ارز مصرف كرده و ارز هم ایجاد می كنند كه به طور طبیعی از نوسانات نرخ ارز مصون هستند اما تراز ارزی آنها مهم است.
وی اضافه كرد: در این گروه، شركت هایی كه تراز ارزی مثبت داشته باشند ، شرایط مساعدی دارند یعنی تولید ارزشان، بیشتر از مصرف است اما شركت هایی كه تراز ارز منفی دارند (مصرف ارز در آنها بیشتر از تولید است) با مشكلاتی مواجه خواهند شد.
وی با تاكید بر ارزش ذاتی سهام شركت ها گفت: نباید فراموش كرد مشكلات و محدودیت ها موقتی است و برطرف خواهد شد، در چنین شرایطی اگر سهامدارن صبوری كرده و سهام خود را نگهدارند به طور قطع بازدهی خوبی را در میان مدت و بلند مدت كسب خواهند كرد.
اقتصام**9186 **1561